Nu instappen, ja of neen?

De beurzen krijgen serieuze klappen. De reden is alom bekend. Het coronavirus en bijgevolg de platgelegde wereldeconomie doen ook op de financiële markten een ware paniekgolf ontstaan. Is het reeds het moment om in te stappen? 

Reeds all-in gaan lijkt geen goed idee. Eventueel kan men al gespreid instappen, hier en daar opportuniteiten oppikken, bedrijven die u altijd al in portefeuille wilde en die u nu goedkoper kan oppikken.

En dat laatste is wel belangrijk. Concentreer u op bedrijven die u reeds in het oog hield, die u altijd al interessant vond. Bedrijven kopen, puur omdat ze nu het hardst onderuit gingen is een gevaarlijker en minder verstandige manier van werken.

En nu u toch niet op café of restaurant kunt gaan, maak gebruik van de tijd om u in te lezen in de beurs, om de markten te leren begrijpen, alvast een broker-account aan te maken om te beleggen, om bedrijven te onderzoeken, …

 

Ten slotte, vergeet absoluut niet de balans van ondernemingen te bekijken. In deze gevaarlijke tijden, waar heel wat bedrijven in de financiële moeilijkheden komen door gemiste inkomsten, zullen enkel diegenen met gezonde financiële posities overleven. Bekijk de jaarberichten van de beursgenoteerde spelers en scroll zeker eens door naar de geconsolideerde balansen. Hoeveel (netto)schulden staan daar? Hoeveel in vergelijking met het balanstotaal? En in vergelijking met de bedrijfskasstroom (EBITDA)? Hoeveel cash en cashequivalenten zijn er voor de schulden op korte termijn? …

Volg Beurswereld.com ook via Facebook
Foto: Reuters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s