Boris Johnson schuift no-deal van de baan!

Boris Johnson laat zijn dreigementen over een no-deal vallen. De Britse krant The Times kon het verkiezingsmanifest van de Conservatieve partij inkijken. 

In het manifest, waarin de Conservatives een standpunt innemen voor de parlementsverkiezingen van 12 december, laat Johnson de dreiging van een ‘Brexit met of zonder deal’ vallen. Hij focust zich volledig op zijn onderhandeld akkoord met Europa, dat hij bovendien Trumpgewijs “fantastisch” noemt.

Een no-deal lijkt daarmee van de baan want de partij van Johnson was de enige betekenisvolle fractie die dit nog overwoog.

Tijdens de verkiezingen van 12 december willen de Conservatieven graag een absolute meerderheid halen. Op die manier hebben ze een sterker mandaat en kunnen ze makkelijk de deal van Johnson goedkeuren en in de Britse wetboeken gieten. Tegen 31 januari zou de Brexit ten laatste een feit moeten zijn… tenzij het ALWEER wordt uitgesteld.

Waarom nu die zet om, niet erg consequent, de harde no-deal Brexit te verlaten? Eerder sprong Johnson nog liever in de gracht dan langer dan voorzien bij de EU te blijven. Wellicht probeert hij op deze manier het gematigdere middenveld te overtuigen, om die meerderheid in het parlement te halen. Dit dan waarschijnlijk ten koste van de Liberal democrats, waarvan sommigen zelfs een nieuw referendum overwegen.

In de peilingen liggen de Conservatives alleszins ruim op kop. De partij wil graag van het momentum profiteren om nu verkiezingen in te leggen.

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

Foto: Reuters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s