Aandeelhouders PostNL zoeken weg door (niet) nieuwe informatie

De fusie tussen PostNL en Sandd is een feit. Enfin, begin 2020 willen ze deze finaliseren. De staatssecretaris besliste de toezichthouder te overrulen, wegens redenen van staatsbelang, en het samengaan tussen beide Nederlandse postbedrijven goed te keuren. 

Een eerder bericht over de fusie vindt u hier. De komende maanden en begin 2020 worden de volumes en het netwerk van Sandd geïntegreerd. Het merk zal uiteindelijk verdwijnen. PostNL voorziet mooie synergievoordelen en werkzekerheid voor de bezorgers.

De kosten vallen uiteindelijk nog iets lager uit dan eerder gemeld. Goed nieuws. Ook het terugschroeven van de schuldratio zal mogelijks sneller achter de rug zijn dan verwacht. De leverage ratio van de nettoschuld tegenover de EBITDA mag niet hoger dan 2 zitten volgens het eigen beleid. Na de overname komt het bedrijf hierboven maar dit duurt “maximaal” 24 maanden. Eerder gingen we toch wel uit van die twee jaren.

Beleggers weten niet goed hoe ze moeten reageren op al het nieuws. Eigenlijk was die politieke goedkeuring redelijk verwacht. Dat dacht ik toch. Het aandeel ging er gisteren echter 10 procent op omhoog.

Vandaag daalt het aandeel weer meerdere procenten na extra details over de fusie. Zoals ik hierboven vermeldde was die info eigenlijk op sommige vlakken beter dan, op andere conform, de verwachtingen. Teleurstelling over het schrappen van het dividend waarschijnlijk. Maar dit was reeds zo goed als zeker. Of ze zouden hun dividendbeleid moeten aanpassen… En of de schuldeisers hier blij mee zouden zijn…?

Onze partner, broker Lynx, stelt gratis een beleggingsboek ter beschikking, samen met hun informatiepakket. Klik door om te profiteren van dit vrijblijvende aanbod. 

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

Foto: Hollandse Hoogte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s