Bpost stelt niet teleur, klinkt optimistisch

Scroll down to content

Bpost stelde niet teleur met de tweede kwartaalcijfers. De cijfers waren mooi. De brievenpost daalt verder maar dit is geen nieuws. De e-commercediensten exclusief Amerika groeien stevig. In Noord-Amerika is er beterschap in zicht voor Radial.

Enkele cijfers op een rijtje

De opbrengsten in het tweede kwartaal kwamen uit op 935,7 miljoen euro, de genormaliseerde EBIT op 107,5 miljoen. Over de hele lijn kwam Bpost daarmee boven de analistenverwachtingen uit. Er moet wel opgemerkt worden dat enkele kosten anders werden ingepland en deels werden verschoven naar de tweede jaarhelft.

Toch steeg de omzet zelfs ietsje tegenover dezelfde periode van 2018. Mooi! Al is dit dan weer lichtelijk opgesmukt door de verkoop van het Muntcentrum gebouw. Onder de streep bleef 68,6 miljoen euro nettowinst over (-5,9 procent).

De outlook van een EBIT boven de 300 miljoen voor het hele jaar bleef behouden.

Conclusie uit cijfers

Deze cijfers zijn behoorlijk mooi, beter dan verwacht, of zeg maar gevreesd. Bpost stelde beleggers afgelopen jaren immers meermaals teleur. Met de resultaten die hier voorliggen moeten we niet vrezen voor het halen van de outlook.

Brievenpost blijft moeilijk

De brievenpost zal dit jaar sterker dan verwacht dalen, tot 9 procent. Dit is en blijft een krimpende business, alleen spijtig voor het bedrijf dat het nu ook zo snel gaat in het conservatieve België.

Positieve berichten vanuit e-commercediensten

Voor de pakketdiensten in de Benelux was het nieuws veel beter. De groei zit er snor. Dit jaar zou de groei van de opbrengsten zich daar in de ‘midteens’ moeten bevinden;

In Noord-Amerika blijft Radial slinkend qua opbrengsten en verlieslatend, maar naar verwachting niet meer op EBIT-niveau voor het hele jaar. Bpost wijst erop dat de doelstellingen voor 2022 zullen gehaald worden. De commerciële inspanningen werpen hun vruchten af, te zien aan een totale contractwaarde die de eigen doelstellingen overtreft.

Investeringen

Bpost zal dit jaar uiteindelijk meer dan verwacht investeren. De bruto kapitaalsuitgaven zullen zich in een vork van 150 tot 185 miljoen euro situeren waar dit voordien 150,0 miljoen euro was.

Meer over Bpost

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

Foto: Belga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s