PostNL stelt tevreden

PostNL heeft beleggers dit keer niet teleurgesteld. De resultaten waren op zich vrij gewoontjes maar de lager dan verwachte lasten en de verkoop van een Duitse dochter maakten veel goed.

Resultaten

De omzet, operationele kasstroom en nettowinst kwamen in het tweede kwartaal respectievelijk uit op 681, 41 en 25 miljoen. Vooral met die twee laatste cijfers sprong het logistieke bedrijf boven de lat.

Bij de pakketjes was er een vrij beperkte volumegroei en de brievenpost kromp meer dan verwacht. De omzet wist daardoor maar weinig te groeien tegenover een jaar eerder.

De onderliggende resultaten werden echter opgesmukt door lagere pensioenlasten en provisies. Dit is mooi meegenomen maar daarom nog geen recurrent voordeel.

De outlook met een onderliggende operationele kasstroom tussen 170 en 200 miljoen euro, over het hele jaar, werd herhaald.

Verkoop Postcon

Mooi nieuws is de aangekondigde verkoop van de Duitse dochter Postcon aan Quantum Capital Partners. Financiële details werden niet gegeven maar de inkomsten zijn in ieder geval welkom om de balans op te schonen.

Verder behoren de Duitse activiteiten niet tot de kernactiviteiten, gelegen in de Benelux. Postcon is het tweede postbedrijf van Duitsland met een marktaandeel van om en bij de 10 procent.

Eind 2019

PostNL hoopt tegen eind 2019 enkele zaken rond te krijgen, namelijk de verkoop van Postcon en de acquisitie van Sandd, waarvoor ze waarschijnlijk zullen aankloppen bij de bevoegde staatssecretaris in verband met goedkeuring.

Dividend 

Binnenkort wordt een interim-dividend van 8 cent uitgekeerd, ook mogelijk in aandelen. Denk eraan dat het dividend na de overname van Sandd tot twee jaar kan uitgesteld worden door de hogere schulden.

Visie Beurswereld.com op lange termijn: Positief gestemd

Risico: C

Mogelijkheden ‘risico’

A: Defensief

B: Gemiddeld risico

C: Dynamisch

D: Volatiel

Meer over PostNL

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

 

Disclaimer: Zie pagina ‘Visie, risico en disclaimer’ onder rubriek ‘Aandelen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s