Trump: burgemeester Londen is “een loser”, Boris Johnson for prime minister

Beledigingen en bemoeienissen gingen vooraf aan het bezoek van Trump aan Londen. 

Sadiq Khan, de burgemeester van de stad, begrijpt niet waarom een extremistisch en verdelend persoon als Donald Trump welkom is in het Verenigd Koninkrijk. Volgens hem gaat zijn discours in tegen de vrije idealen waarmee Amerika werd gesticht.

De socialistische politicus is natuurlijk het steekspel begonnen, maar Donald Trump doet er wel een schepje bovenop. En zoals we dat van hem gewend zijn via zijn favoriete medium, Twitter.

Khan heeft volgens de president een “verschrikkelijke slechte job gedaan als Londens burgemeester”, net zoals de “domme en incompetente burgemeester van NYC”. Verder is hij volgens hem een “loser” die beter zou focussen op de criminaliteit in zijn stad.

Het was dus geen wonder dat Kahn de president niet opwachtte op de luchthaven, enkele ministers waren er wel.

De Britse politiek moet nu opletten zich niet te laten beïnvloeden door een impulsieve Trump. Deze pleit openlijk voor Boris Johnson als nieuwe premier, Nigel Farage als Brexit-onderhandelaar en een harde Brexit, waarbij de rekening aan de EU niet wordt betaald.

Toekomstige handelsrelatie VS-VK

De hoofdreden voor de komst van Trump is het bespreken van de toekomstige handelsrelatie na de Brexit. De VS handelen dan immers niet meer met de EU maar met het VK rechtstreeks.

Een niet officieel bezoek aan Johnson en Farage is zeer waarschijnlijk.

Foto: AP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s