Goedkoper PostNL kan geduldige belegger belonen

PostNL werd sinds de eerste kwartaalcijfers zwaar afgestraft. Tientallen procenten gingen van de beurskoers af, deels te verklaren door de algemene beursmalaise maar grotendeels door ongeduldige beleggers. Beurswereld.com behoudt de positieve visie op lange termijn, op een nu nog goedkoper aandeel. 

Slotkoers 20 mei 2019: 1,69 euro

Na de cijfers schreef Beurswereld.com het volgende stuk: PostNL: Resultaten en strategische lijnen OK, maar niet meer dan dat

De resultaten waren in lijn met de verwachtingen. De nieuwe strategische lijnen, in detail besproken tijdens de Capital Markets Day waren niet zo speciaal maar wel logische stappen in de uitbouw van de e-commercetak.

Dit bedrijfsdeel heeft nog een mooie toekomst voor de boeg, al zullen beleggers hier en daar wat geduld moeten oefenen.

De visie van Beurswereld.com luidde reeds ‘positief gestemd‘ en kan naar aanleiding van het goedkopere aandeel uiteraard nog sterker herhaald worden. Geduldige beleggers, die geloven in het verhaal, kunnen nu een goedkoper aandeel kopen om mee te surfen op de groei aan pakjesleveringen.

De marges zijn natuurlijk kleiner dan bij brievenpost. Dit is echter geweten en ingerekend in de koers. De groei zet zich echter vlot door.

Volgens de bedrijfsstategie moeten die marges in de toekomst omhoog. Lees in bovenstaand gelinkt artikel hoe ze dit willen doen.

Post en Sandd

Dan zijn er ook nog de postactiviteiten. Hogere marges maar krimpende volumes, zo kunnen we het samenvatten. Goed nieuws zijn de fusieplannen met Sandd. Dit zal logische en niet te verwaarlozen synergievoordelen opleveren.

Het aandeel staat ook onder druk omdat dit 1) nog niet zeker is en 2) hierdoor de schulden zullen verhogen waardoor er 1 en misschien wel 2 jaar geen dividenden zullen inzitten.

Beurswereld.com deelt deze zorgen maar beperkt. De overname zal waarschijnlijk wel doorgaan en het schrappen van het dividend is maar een zaak van korte termijn. Bovendien is het een maatregel om het bedrijf gezond te houden.

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

 

Lees er de disclaimer en uitleg rond risico en visie Beurswereld.com zeker op na.

Foto: ANP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s