Tesla: nieuw kapitaal goed nieuws binnen negatieve context

Scroll down to content

Tesla zal extra kapitaal ophalen aan de hand van Convertibles en een kleine ‘gewone’ kapitaalverhoging. Een goede zaak binnen een negatieve context. Samen gaat het over 2,3 miljoen dollar.

Verlieslatend

De kwartaalresultaten van de producent van elektrische wagens oogden niet al te bijster. Ze waren nauwelijks beter dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er werd weer een nettoverlies van ruim 700 miljoen dollar geleden. De omzet steeg dan wel weer ruim 33 procent. De cashburn was hoog, voornamelijk om de productie op te drijven en een andere converteerbare obligatie terug te betalen. Tijdens een persconferentie gaf CEO Elon Musk al aan extra kapitaal te moeten ophalen.

Kapitaal

De aangekondigde operatie van donderdag is dus redelijk verwacht en nodig. Het geld kunnen ze goed gebruiken om zich financieel boven water te houden, hun productie te verhogen en hun balans wat te versterken.

De positieve reactie op de uitgifte kan in de eerste plaats vreemd overkomen. Bij converteerbare obligaties treedt er immers verwatering op wanneer de conversierechten worden uitgeoefend, en dus nieuwe aandelen worden gecreëerd. Zoals bij een kapitaalverhoging is de eerste marktreactie algemeen genomen negatief.

Toch is de positieve reactie begrijpelijk in het kader van de nood aan kapitaal en de relatief gunstige voorwaarden (slechts 2 procent rente) voor Tesla. Ze kunnen ondanks hun bedenkelijk parcours toch rekenen op heel wat enthousiasme bij investeerders. Elon Musk zal zelf deelnemen aan de operatie en voor een beperkte 10 miljoen aan nieuwe aandelen kopen.

Lees hier de initiële analyse van Tesla erop na.

Volg Beurswereld.com ook via Facebook

Foto: Tesla/Autoblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s